Tmi MyrskynmerkkiSuosittelemme kaikkia koiran avulla tehtävästä homekartoituksesta kiinnostuneita tutustumaan Hometalkoiden laatimaan tilaajaohjeeseen (pdf)-tiedosto >>


Miksi homekoira?
Koiran kanssa tehty homekartoitus kertoo tilanteen nopeasti ja pintoja rikkomatta. Koira haistaa homeen myös kuivuneista rakenteista, mikä on selvä etu esimerkiksi kosteusmittaukseen nähden.


Milloin on syytä epäillä homevauriota?
Hajut sisäilmassa tai vaatteissa (esim. maakellarimainen, tunkkainen, imelä [jopa omenainen], pistävä)

Yleensä hajun havaitsee parhaiten, kun on ollut pitempään pois kyseisestä kiinteistöstä. Vaatteiden hajun saattaa huomata esimerkiksi lomamatkalla purkaessaan matkalaukkua.

Kaikki homeet eivät kuitenkaan haise ihmisnenään, joten kannattaa tutkia tilanne jos tiedossa on kosteusvaurioita tai selviä riskirakenteita tai asukkaat/tilan käyttäjät oireilevat.Millaisia oireita homeet voivat aiheuttaa ihmisille?
Tyypillisiä oireita ovat muun muassa toistuvat ja pitkittyneet flunssaoireet, hengitysoireet, ihon ja silmien punoitus ja kutina, äänen käheys, kuumeilu, päänsärky, väsymys ja pahoinvointi.


Korvaako homekoiran avulla tehty kartoitus kuntokartoituksen esim. asuntokauppatilanteessa?
Ei korvaa. Homekoiran avulla tehtävä kartoitus on asuntokauppatilannetta ajatellen täydentävä tutkimus. Asuntokauppatilanteessa on suositeltavaa aina tehdä myös kattava kuntotarkastus. Koiraa käytettäessä kannattaa homekoirakartoitus tehdä ensin, jonka jälkeen kuntotarkastaja pystyy omassa työssään ottamaan koiran mahdollisesti tekemät ilmaisut huomioon.

Yhteystiedot

Virve Alamikkelä
info|at|myrskynmerkki.fi
040 742 4313

Yhteydenotot puhelimitse

ma-pe klo 9-18.
Muina aikoina kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostitse.

 

Huomaathan,

että teemme usein töitä asiakkaidemme kotona, jolloin emme voi vastata puhelimeen. Tällöin kannattaa lähettää tarjouspyyntö sähköpostitse.